Cis Button Left18Cis Button Right18
28,10,0,50,1
600,600,60,1,3000,5000,25,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
Powered By Creative Image Slider
5556aacf55c9815f12d80bd3b270a5f8
Socialism_1
View Image
Ceb6cebfcf8dcebbceb9ceb3cebcceb1
Socialism_2
View Image

 

 

Ο εορτασμός της φετινής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 συμπίπτει με τη σκληρή δοκιμασία του λαού μας και την αυξανόμενη οικονομική και πολιτική εξάρτηση της χώρας από τους δανειστές.

Ας γίνει ο φετινός εορτασμός της επετείου του ΟΧΙ αφετηρία εθνικής περισυλλογής,

πολιτικής ανάτασης και αγωνιστική αφετηρία για την απαλλαγή της πατρίδας μας από τα δεσμά των “μνημονίων”.

Ο ελληνικός λαός εξέπληξε και έδωσε κουράγιο σε όλον τον ελεύθερο κόσμο, όταν με πίστη και αφοσίωση εκτέλεσε το ύψιστο καθήκον της υπεράσπισης του πατρίου εδάφους, ενάντια  στην απειλή εξανδραποδισμού του και ακρωτηριασμού της πατρίδας του, από τον ιταλικό φασισμό και το γερμανικό ναζισμό.

Η Ελλάδα υπήρξε νικήτρια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Υπάρχει μια νοητή γραμμή αυτής της νίκης που εκκινεί από τα ελληνοαλβανικά σύνορα, περνάει στο Ρούπελ, τους τόπους δράσης της Εθνικής Αντίστασης, το Γοργοπόταμο, το Ελ Αλαμέιν, το Ρίμινι και καταλήγει στην ηττημένη Γερμανία και στην άνευ όρων υποταγή του χιτλερισμού.

Οι Ελληνίδες και οι  Έλληνες δήλωσαν παρόντες στην απελευθέρωση της Ευρώπης και του κόσμου, από την οπισθοδρόμηση στην βαρβαρότητα και το τίμημα που πλήρωσαν ήταν πολύ μεγάλο. Η πατρίδα τους διαμελίσθηκε, με πρωτοβουλία των χιτλερικών εισβολέων΄ η πείνα και οι κακουχίες  θέρισαν τους πληθυσμούς των μεγάλων αστικών κέντρων, ενώ στην ύπαιθρο κυριάρχησε η φονική βία και οι καταστροφές των υποδομών΄ τα τοπικά ολοκαυτώματα και το Ολοκαύτωμα έχουν χαραχθεί βαθιά στη συλλογική μνήμη του λαού μας΄ η καταναγκαστική εργασία και γενικώς ο εξευτελισμός της έννοιας του ανθρώπου σφράγισαν την παρουσία των κατακτητών στην πατρίδα μας.

Και όμως οι Έλληνες και οι Ελληνίδες συγχώρεσαν και, μάλιστα, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό φαίνεται στα κείμενα της ελληνικής διανόησης τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια, αλλά περισσότερο φαίνεται στη συμπεριφορά του απλού λαού, που υποδέχθηκε και υποδέχεται τους χτεσινούς “εχθρούς” χωρίς ίχνος μνησικακίας στο όνομα ενός κοινού ευρωπαϊκού μέλλοντος.

Αυτό δε σημαίνει ότι ο ελληνικός λαός παραιτήθηκε από τα δίκαια αιτήματά του για  ηθική και υλική αποκατάσταση των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν εις βάρος του την περίοδο της τριπλής Κατοχής. Η διεκδίκηση τους αποτελεί χρέος των νεότερων γενιών προς τα θύματα του παρελθόντος και ζήτημα αξιοπρέπειας για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα.

Η “Σοσιαλιστική Προοπτική” θα συμβάλλει με όλους τους δυνατούς τρόπους για την αποκατάσταση των βλαβών που υπέστη ο ελληνικός λαός, τόσο σε ηθικό, πολιτικό και οικονομικό επίπεδο και θα διεκδικήσει όλα όσα δικαιούται  από την σύγχρονη, ενιαία πλέον, Ομοσπονδιακή  Δημοκρατία της Γερμανίας, κληρονόμο του χιτλερικού Τρίτου Ράιχ.

Τα τελευταία χρόνια εορτάζουμε την επέτειο του ΟΧΙ και της καθολικής αντίστασης του ελληνικού λαού ενάντια στον φασισμό και τον χιτλερισμό και τα εγκλήματά τους, αλλά, δυστυχώς, στα έδρανα του ελληνικού κοινοβουλίου  κάθονται, η αλήθεια είναι με την ψήφο ενός μέρους του εκλογικού σώματος, θαυμαστές των ιστορικών δημίων του ελληνικού λαού, εκείνων δηλαδή που γέμισαν την Ελλάδα ερείπια και πτώματα.

Η “Σοσιαλιστική Προοπτική” με αίσθημα ευθύνης, τόσο προς την ιστορία και τους αγώνες του ελληνικού λαού, όσο και προς τις νεότερες  γενιές, καταγγέλλει το παλαιοκομματικό κατεστημένο για την νωθρή στάση του και την αδιαφορία του, για λόγους μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, απέναντι στο νεοχιτλερικό μόρφωμα, σε αυτή την καρικατούρα του εγκλήματος, το οποίο αποτελεί όνειδος και ιστορική-ηθική προδοσία  για την πατρίδα και το λαό μας.

 

Η “Σοσιαλιστική Προοπτική” καλεί τη νέα γενιά των Ελληνίδων και Ελλήνων, αντλώντας από το ανεξάντλητο απόθεμα του μεγάλου ιστορικού αντιφασιστικού αγώνα, να σταθούν στο ύψος των ιστορικών περιστάσεων, να απομονώσουν τους νεοχιτλερικούς εκπροσώπους της ηθικής προδοσίας του ελληνικού λαού και της ιστορίας του και να μπουν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την οικονομική, πολιτική και ηθική ανόρθωση της πατρίδας μας.

Η επέτειος του ΟΧΙ υπενθυμίζει σε όλους μας ότι ο αγώνας ενάντια στην απανθρωπία του φασισμού και του ναζισμού θα πρέπει να είναι καθημερινός, διαρκής και αταλάντευτος.

ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!